zdrowe śniadanie – co i jak?

Od końca września jestem na diecie, dzięki której schudłam już 5 kg. Nie jest to żadna głodówka. Jem często i zdrowo, a do tego regularnie ćwiczę. Na mój sukces na pewno miało wpływ zdrowe i pożywne śniadanie. Pamiętajmy, że śniadanie jest najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia, więc nie ma mowy o jego pominięciu. Powinniśmy spożywać je w ciągu 30 minut po przebudzeniu. Należy wtedy spożywać przede wszystkim produkty bogate w białko oraz błonnik – co bardzo dobrze wpłynie na nasz metabolizm.

Od pewnego czasu moim „śniadaniowym numerem jeden” jest owsianka. Próbowałam jej na początku swojej „zdrowej przygody”, jednak nie przypadła mi ona do gustu. Przy kolejnym podejściu zamiast wody, dodałam do płatków owsianych mleko , i nagle pokochałam owsiankę ! Uwielbiam w tym daniu to , że można je przyrządzić na tak wiele sposobów … z jabłkami, bananami, miodem, cynamonem, orzechami, z dodatkiem gorzkiej czekolady lub kakao. To wszystko sprawia, że słynna owsianka tak szybko nam się nie znudzi. Proponuję wam zakup zwykłych płatków owsianych górskich, a nie tych gotowych zamienników w kubeczkach.

Ten wpis został opublikowany w kategorii Bez kategorii. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *